Мощен зимен изстрел и…. високо над гредата!

Вместо симпатична животинка, по изключение слагам месечната прогноза на НОАА за остатъка от декември.

Видно от картата, циркулацията предстои да остане доминиращо зимна, но…за страната това е напълно безопасно.

Към момента не е отменен изцяло зимният епизод през първата половина на следващата седмица, но започва динамизацията и „разсъхването: на по-студените резиденти. Дори да има някакъв сняг, по-скоро ще е за кратко на север и северозапад, а Южна Бг няма да види нищо повече от кратко понижение на температурите.

Източната половина на страната в следващите дни и особено неделя и дори понеделник ще се радва на истински пролетни температури до 20 градуса, ще има и периоди с фьон.

Дори на северозапад минималните (!) температури, освен към идния четвъртък по актуалните ГФС няма да пада под нулата (!!!), а на изток ще има дни с минимуми, минимуми! около 15.

Бавно приближава и прочитането на присъдата за коледния „сняг“, когото май пак няма да го има, но да не избързваме на този етап. В последната картинка – неделната жега на изток, прогнозирана от ГФС. Следва да се има предвид, че са възможни места с идея по-високи или по-ниски Т, в зависимост от слънчевото греене/вида облаци – едно. Две…завинтвайте керемидите, вятърът от юг там ще бъде силен и бурен (да не казвам по-плашещата дума, има време).

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s