Без сняг и за Нова година

Днес на някои места има повече облачност от очакваното, но все едно: валежите бяха съвсем символични, а топлината напира от северозапад по-бързо от очакваното.
Максимумите днес ще достигнат около 7 градуса в Тракия и западната част на Дунавската равнина. Затоплянето ще продължи и в следващите часове и утре по изгрев слънце в северозападните райони, където вятърът ще е до умерен, ще бъдат положителни – до 3-4 градуса.

В останалите места ще са малко под нулата.

През деня в Тракия и Северозападна България вече ще имаме и  двуцифрени стойности – до 11-12 градуса.

От вторник до четвъртък температурите в низините ще са малко по-ниски, тъй като вятрът ще спре и е вероятно образуването на мъгли и димки.

Въпреки това, температурите ще бъдат по-високи от обичайните за декември – сутрин от около нула до 3-4 градуса в повечето места, денем – до около десетина.

Особено топло за сезона ще бъде в планините, където тънката снежна покривка ще се топи до височина 1800-2000 метра.
В петък-събота над страната ще премине атмосферно смущение и ще превали дъжд, в планините – сняг, но към събота, 30 декември, тевмпературите отново бързо ще се повишат и, според сегашните прогнози на 31 декември и 1 януари на много места в страната температурите ще доближат 15 градуса.

Очертава се една от най-меките новогодишни нощи в последните години. Все пак повече конкретика за този период очаквайте в следващите дни.

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s