Зимата остава топла в прогнозите

Хубавото е, че една шеста от календарната климатична зима (1 декември – 28 февруари) практически  вече е доста наднормена.

Времето до 15-17 декември няма да поднесе някакви големи изненади. Ще има и един снеговалеж в неделя, който да зарадва криофилите, но той няма да остави съществена снежна покривка, а ако и където остави нещо, то ще бъде стопено пак за един ден.

Какво ще бъде времето до навечерието на Коледа? наднормено. Средно за страната ще продължи да бъде с 3-4 до десетина-12 градуса по-топло от обичайното, с изключение на още един-два дни в края на тази седмица и  началото на следващата.

Възстановявам списването на тази страница и ще публикувам първо тук прогнозите за следващите дни и  седмици.

Пак ще напомня, че поради чисто физически, фундаментални, ако щете, причини, прогнозирането на времето по точни параметри за период по-дълъг от десетина-12 дни напред в бъдещето НЕ Е възможно.

Атмосферата след 12 дни е напълно забравила изходното си състояние. Казано по друг начин, след 12 дни може да се случи всичко, което е характерно като време за тази част  на сезона/годината. А прогнозите могат само да посочат някаква вероятност за едно или друго събитие.

Горният абзац е заради Коледа. Времето по Коледа ще започне да се очертава като по-достоверни щрихи някъде около 15 декември.

Дотогава, ако  някой даде прогноза и  тя се сбъдне частично или не, това би било просто съвпадение, ни повече, ни по-малко!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s